Definita cuvantului neozeelandez
NEOZEELANDÉZ, -Ă, neozeelandezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Noii Zeelande sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține neozeelandezilor (1) sau Noii Zeelande, privitor la neozeelandezi sau la Noua Zeelandă. [Pr.: ne-o-ze-e-] – Din fr. néo-zélandais.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu neozeelandez
DIÉZ s.m. (Muz.) Semn care se pune înaintea unei note pentru a-i ridica valoarea cu un semiton; (p. ext.) interval de un semiton cu care se urcă o notă. // adj. (Despre note) Ridicat cu un semiton. [Pron. di-ez. / < fr. dièse, it. diesis]. Vezi definitia »
LAPIÉZ s.n. (Geol.) Șanț adânc format prin acțiunea de dizolvare și de eroziune a apelor în terenuri calcaroase. [Pron. -pi-ez. / < fr. lapiaz, lapié]. Vezi definitia »
netéz s.n. (reg.; în expr.) a nu se da netezului = a nu se da bătut, a nu se potoli. Vezi definitia »
GHANÉZ, -Ă, ghanezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Ghanei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Ghanei sau ghanezilor (1), privitor la Ghana sau la ghanezi. [Pr.: ga-] – Ghana (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
bruxelléz [ux pron. üs] adj. m., s. m., pl. bruxellézi; adj. f., s. f. bruxelléză, pl. bruxelléze Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z