Definita cuvantului chilometraj
CHILOMETRÁJ, chilometraje, s. n. v. KILOMETRAJ. Distanța în kilometri dintre un punct al unei căi de comunicație și un punct de plecare, măsurată în lungul acestei căi. ◊ Distanța în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. ◊ Instrument de măsură montat la unele vehicule pentru a înregistra distanțele parcurse de vehicul sau viteza de deplasare. (sil. -traj) [Scris și: chilometraj] – Din fr. kilométrage. – [DEX '98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu chilometraj
CAROTÁJ, carotaje, s. n. Determinare prin foraj a structurii și compoziției straturilor scoarței terestre, bazată pe analiza probelor carotelor (2) sau pe măsurarea mărimilor fizice caracteristice ale rocii străbătute. – Din fr. carottage. Vezi definitia »
BRASÁJ s.n. 1. Amestecare a combustibilului pulverizat sau în stare de vapori cu aerul comburant înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2. Amestecare la cald a făinii de malț cu apă pentru a se obține mustul de bere. 3. Brațare. [< fr. brassage]. Vezi definitia »
LESIVÁJ s.n. Lesivare. [< fr. lessivage]. Vezi definitia »
DRAJONÁJ, drajonaje, s. n. (Bot.) Drajonare. – Din fr. drageonnage. Vezi definitia »
FIBROCARTILÁJ, fibrocartilaje, s. n. (Anat.) Țesut cartilaginos de tip fibrilar. – Din fr. fibrocartilage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z