Definita cuvantului miau
miáu interj. – Reproduce glasul pisicii. – Mr. meao. Creație expresivă, cf. miorlau, și alb. miauljis, ngr. μιαουνίζω, it. miaulare, gnao, fr. miaou, miauler, sp. mau, marramao, maullar. Se folosește și pentru a exagera ideea de micime sau de scurtime a timpului. – Der. miauna (var. mieuna, mieuni, Banat mioni), vb. (a miorlăi); miaut, s. n. (miorlăit), cuvînt rar care pare creație personală a lui Eminescu; miaunat (var. mieunat), s. n. (miorlăit); mieunătură, s. f. (miorlăit).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu miau
șleau4, șleauri, s.n. (reg.) 1. (în sintagmă) pădure de șleau = pădure cu arbori de specii diferite (în care predomină stejarul). 2. (cu sens colectiv; în sintagmă) lemn de șleau = lemn de foc provenit dintr-o pădure de șleau (v.). Vezi definitia »
1.Rau care mai mic care curge lin. Vezi definitia »
FABLIAU BLI-Ó/ s. f. povestire populară din evul mediu, grațioasă, fantastică, de groază sau sentimentală; istorioară cu haz, în versuri, recitată de jongleri. (< fr. fabliau) Vezi definitia »
TUYAU TüIÓ/ s. m. cal pe care cei informați îl consideră ca foarte probabil câștigător al unei curse. (< fr. tuyau) Vezi definitia »
S-au propus mai multe traduceri ale termenului „quantum entanglement”: „încurcătură cuantică” „inseparabilitate cuantică”, „corelare”, „întrepătrundere cuantică”, „cuplare”, „legare”, dar toate aceste cuvinte nu au un sens precis în domeniu. De exemplu, termenul „întrepătrundere” nu are sensul dorit, și este folosit mai des în sensul direct. Termenul „inseparabilitate” este folosit tot în sensul său direct. Deși „corelarea” este folosită des în sensul entanglement, termenul de „corelare” este mai cerut în sensul său direct. Ca urmare, propunerea de a se traduce „entanglement” prin entanglare este acceptată de tot mai mulți fizicieni. Deși el necesită adoptarea în limba română a unui cuvânt nou, termenul „entanglare” este înțeles de toți fizicienii și simplifică traducerile, permițând construcții ca de exemplu „particule entanglate”, „fotoni entanglați” etc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z