Definita cuvantului neuroendocrin
NEUROENDOCRÍN, -Ă, neuroendocrini, -e, adj. (Med.) Care se referă la relațiile dintre sistemul nervos și cel endocrin. [Pr.: ne-u-] – Din engl. neuroendocrine.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu neuroendocrin
HAPSÍN, -Ă, hapsini, -e, adj. V. hapsân. Vezi definitia »
CHARDIN [șardẽ], Jean Baptiste Siméon (1699-1779), pictor francez. Naturi moarte, portrete („Autoportret cu ochelari”), scene de interior („Toaleta de dimineață”). Colorist fin al nuanțelor. Vezi definitia »
PINGUÍN, pinguini, s. m. Nume dat unor genuri diferite de păsări palmipede marine, cu ciocul lung, cu aripile scurte, negre, improprii pentru zbor, servind ca înotătoare, cu picioarele scurte, situate la extremitatea posterioară a trunchiului, cu pieptul alb, cu mersul legănat, care trăiesc în grupuri în regiunile polare sudice. – Din fr. pingouin. Vezi definitia »
[din ce sursa? si restul – tavi!] ALCOOLURÍE, alcoolurii, s.f. Prezență temporară a alcoolului în urină; procent de alcool prezent în urină. [Pr.: -co-o-] – Din fr. alcoolurie. Vezi definitia »
LUPÍN s. m. plantă leguminoasă cu frunze palmate, cultivată ca furaj sau pentru florile sale ornamentale, în ciorchini lungi. (< fr. lupin) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z