Definita cuvantului olănar
OLĂNÁR, olănari, s. m. (Rar) Meșteșugar care face olane. – Din olan + suf. -ar.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu olănar
nouar, nouari s. m. 1. carte de joc de nouă puncte. 2. component al unei echipe sportive, care poartă tricoul cu numărul nouă. 3. (șc.) nota nouă (primită la diferite examinări). Vezi definitia »
MILENÁR, -Ă adj. (Existent) de o mie de ani, de un mileniu; (p. ext.) de mii de ani. [Cf. fr. millénaire, lat. millenarius]. Vezi definitia »
PITÁR, pitari, s. m. (În evul mediu în țările românești) Titlu dat boierului care se ocupa cu aprovizionarea cu pâine a curții domnești (și a oștirii) și cu supravegherea brutarilor domnești; boier care avea acest titlu. ◊ Mare (sau vel) pitar = boier de divan însărcinat cu supravegherea brutăriei domnești și care avea sub ordinile lui mai mulți pitari. – Pită + suf. -ar. Vezi definitia »
ARTICULÁR, -Ă, articulari, -e, adj. Privitor la articulațiile corpului, care se produce la articulațiile corpului. – Fr. articulaire (lat. lit. articularis). Vezi definitia »
MICROBÁR s.m. Unitate de măsură a presiunii, egală cu a milioana parte dintr-un bar; barie. [Cf. fr. microbar]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z