Definita cuvantului distopie
DISTOPÍE (< fr.) s. f. Termen modern construit prin opoziție cu utopie și care se aplică unei lumi imaginate și negative. Printre creațiile distopice sunt mai renumite „Mașina timpului” a lui G. H. Wells, „1984” de G. Orwell și „Noi” de E. Zamiatin.

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu distopie
PRODENȚÍE s.f. Orientarea spre înainte a dinților. [Gen. -iei. / < germ. Prodentie, cf. gr. pro – înainte, lat. dens – dinte]. Vezi definitia »
FOTOGRAFÍE s.f. 1. Arta și tehnica de a fixa pe o suprafață sensibilă la acțiunea luminii, cu ajutorul unei lentile convergente, o imagine produsă într-o cameră obscură, care apoi se poate reproduce prin copierea clișeului negativ pe care a fost imprimată; tehnica fotografierii. 2. Imagine a unei priveliști, a unei ființe, a unui obiect etc. fixată pe hârtie fotografică. [Gen. -iei. / < fr. photographie, cf. gr. phos – lumină, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
OMBROFOBÍE s. f. 1. însușire a plantelor ombrofobe. 2. teamă patologică de ploaie. (< fr. ombrophobie) Vezi definitia »
DEFECTOLOGÍE s. f. disciplină medico-pedagogică având ca profil educarea persoanelor cu deficiențe, senzoriale, intelectuale etc. (< rus. defektologiia) Vezi definitia »
Creatie in proza, cu o actiune complexa, care infatiseaza episoade semnificative din viata unui sau mai multor personaje. Nuvela este mai intinsa decat schita, dar mai scurta decat romanul. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z