Definita cuvantului ocroti
ocrotí (ocrotésc, ocrotít), vb. – A proteja, a apăra. Sl. okrotiti, ukrotiti „a se calma” (Cihac, II, 224). – Der. ocroteală, s. f. (protecție, apărare); ocrotitor, adj. (protector).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu ocroti
ROSTÍ, rostésc, vb. IV. 1. Tranz. A articula, a pronunța sunete, cuvinte cu ajutorul organelor vorbirii. 2. Tranz. (Adesea fig.) A spune, a vorbi, a povesti; a expune. 3. Refl. (Rar) A se pronunța, a-și spune părerea autorizată. ♦ Tranz. A comunica o dispoziție, un ordin, o sentință. ♦ A se preocupa de ceva; a pregăti. 4. Intranz. A înfășura pe sulul din față al războiului de țesut porțiunea de pânză țesută, desfășurând în același timp o porțiune corespunzătoare de urzeală de pe sulul dinapoi, pentru a putea continua țesutul de câte ori rostul se micșorează. – Din rost. Vezi definitia »
Noutati , cele care se prezinta la televizor sunt deobicei in legatura cu lucruri criminale , scumpiri,ieftiniri,lucruri financiare e. t. c. Vezi definitia »
BETTI, Ugo (1892-1953), poet și dramaturg italian. Drame psihologice („Delict în Insula caprelor”, „Corupție la Palatul de Justiție”). Vezi definitia »
CHIÁNTI s.n. (Rar) Varietate de vin italian. [Cf. Chianti, localitate în Italia]. Vezi definitia »
precetí, precetésc, vb. IV (reg.) a răsciti. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z