Definita cuvantului ectimă
ECTÍMĂ, ectime, s. f. Boală infecțioasă de piele provocată de streptococi sau de stafilococi, manifestată prin pete mari roșii, pustule și ulcerații care se acoperă cu cruste și lasă cicatrice. – Din fr. ecthyma.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ectimă
BUCĂTĂREÁSĂ, bucătărese, s. f. Femeie care are meseria de a găti mâncare. – Din bucătar + suf. -easă. Vezi definitia »
premândă, premânde, s.f. (înv. și reg.) 1. retribuție în alimente dată lucrătorilor agricoli. 2. parte din pomeni și ofrande cuvenită cântăreților bisericești. 3. hrană luată de cineva la drum sau la lucru. 4. hrană gătită pentru o familie într-o zi. 5. (în forma: primândă) pâine sau mălai. 6. recoltă. 7. venitul unui canonic. Vezi definitia »
FREGÁTĂ s.f. 1. Veche navă de război cu vele, rapidă, înarmată ușor, folosită mai ales în operațiile de recunoaștere. 2. Pasăre palmipedă din mările tropicale, cu coadă și aripi foarte lungi. [Cf. fr. frégate, it. fregata]. Vezi definitia »
GIARDIÁZĂ s.f. Boală parazitară determinată de un protozoar, care provoacă mai ales la copii dureri abdominale, diaree, constipație, anemie și chiar tulburări nervoase; lambliază. [Pron. giar-di-a-. / < fr. giardiase]. Vezi definitia »
păvíță păvíțe, s.f. (reg.) petecel, clinișor, păvuță (așezat la subsoara cămășii). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z