Definita cuvantului olm
olm (olmuri), s. n. – Miros, parfum. – Mr. olmu. Origine necunoscută, dar legată de adulmeca și urmă, v. aici. După Scriban se poate presupune un lat. *olmen. Sec. XVI, înv.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu olm
PALM s. m. palmier. (< fr. palme, germ. Plame, lat. palma) Vezi definitia »
DIAFÍLM s. n. diapozitiv de film, cuprinzând o succesiune de imagini color sau alb-negru, încorporate într-o peliculă continuă. (< rus. diafilm) Vezi definitia »
FILM, filme, s. n. 1. Bandă flexibilă de celuloid, transparentă și subțire, acoperită cu un strat de material sensibil la acțiunea luminii, pe care se formează o imagine fotografică și care se folosește în fotografie, în radiografie etc. ♦ (Cin.) Peliculă lungă pe care sunt înregistrate pe cale fotografică și în momente succesive imagini statice sau în mișcare, precum și sunete, pentru a fi apoi proiectate pe un ecran. 2. Gen de artă constând din realizarea și proiectarea pe un ecran cinematografic a unui film (1); creație cinematografică. 3. Strat subțire dintr-un material lichid, solid sau gazos, întins pe suprafața unui obiect solid sau lichid; peliculă. 4. (Fig.) Desfășurare, prezentare. – Din fr. film. Vezi definitia »
ANTIFÍLM s.n. film lucrat după alte reguli decât cele obișnuite. (< anti- + film) Vezi definitia »
PLANFÍLM s.n. Suport semirigid transparent, confecționat din material sintetic neinflamabil, pe care se află o emulsie fotosensibilă. [< germ. Planfilm]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z