Definita cuvantului op
op s. n. – Necesitate, nevoie. Lat. opus (Diez, I, 436; Pușcariu 1221; Candrea-Dens., 1282; REW 6079), cf. it. uopo, logud. obus, prov., cat. ops, v. sp. huebos (Corominas, III, 541). Înv., este dublet al lui op, s. n. (operă, carte), din același cuvînt lat. (sec. XIX). Se folosea și în formele obsă (‹ opsă, op să) și opt „e precis” ‹ opus est, cf. J. Jud, v. fr. estuet, în Vox Rom., IX, 26-56.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu op
ULTRAMICROSCÓP s.n. Microscop de mare precizie, cu ajutorul căruia pot fi examinate corpurile care nu sunt vizibile la microscopul obișnuit; supermicroscop. [< fr. ultramicroscope, germ. Ultramikroskop]. Vezi definitia »
ENTEROSCÓP s.n. Instrument constând dintr-un tub drept cu oglindă și dispozitiv de iluminat, folosit în enteroscopie. [< fr. entéroscope]. Vezi definitia »
PERISCÓP s. n. instrument optic, dintr-un tub metalic rigid sau telescopic cu lentile și prisme cu reflexie totală, prin care se poate privi peste obstacole sau din submarinele aflate în imersiune. (< fr. périscope) Vezi definitia »
MICROSCÓP s. n. instrument optic de laborator cu un sistem de lentile, pentru observarea și cercetarea obiectelor și formațiunilor extrem de mici, care nu pot fi văzute cu ochiul liber. (< fr. microscope, germ. Mi-kroskop) Vezi definitia »
SUPERICONOSCÓP, supericonoscoape, s. n. Tub electronic pentru televiziune de tipul iconoscopului, dar la care imaginea este captată mai întâi de un fotocatod. – Din fr. supericonoscope. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z