Definita cuvantului pachet
pachet (pachéte), s. n. – Legătură, pac, boccea; balot. Fr. paquet, cf. tc., rus. paket.Der. împacheta, vb. (a ambala); despacheta, vb. (a dezambla).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu pachet
tarét s.n. (reg.) regiune, ținut. Vezi definitia »
SÍPET, sipete, s. n. Cufăr de lemn (înflorat sau vopsit simplu, cu capac boltit și ferecat cu cercuri de fier) în care se păstrează haine sau obiecte de valoare. [Acc. și: sipét] – Din tc. sepet. Vezi definitia »
FINÉT s.n. Țesătură de bumbac pufoasă, din care se fac obiecte de lenjerie. [< fr. finette]. Vezi definitia »
CREUZÉT, creuzete, s. n. Vas fabricat dintr-un material rezistent la căldură, folosit pentru reacții chimice la temperaturi înalte. ♦ Recipient în formă de oală, făcut dintr-un material refractar, în care se adună produsele de topire obținute în procesul metalurgic. [Pr.: cre-u-] – Din fr. creuset. Vezi definitia »
BUFÉT s. n. 1. mobilă în care se păstrează vesela și tacâmurile. 2. local în care se vând mâncăruri reci și băuturi care se servesc repede (consumate uneori în picioare); loc unde se vând prăjituri, mâncăruri reci, sandvișuri într-o instituție, într-un teatru etc. 3. mâncăruri servite la un bufet (2). (< fr. buffet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z