Definita cuvantului edifica
EDIFICÁ, edífic, vb. I. 1. Tranz. (Adesea fig.) A zidi, a ridica (III, 5), a clădi (construcții monumentale). 2. Tranz. și refl. Fig. A (se) lămuri, a (se) clarifica. – Din fr. édifier, lat. aedificare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu edifica
SULTĂNÍCA s. f. art. (Reg.) Numele unui dans popular; melodie după care se execută acest dans. – Sultana (n. pr.) + suf. -ică. Vezi definitia »
AUTENTIFICÁ vb. tr. a face ca un act să fie autentic. (după fr. authentifier) Vezi definitia »
FLANCÁ vb. tr. 1. a apăra, a susține din flanc. ◊ (fig.) a însoți pe cineva (pentru a-l păzi). ◊ a trage asupra flancului unei (sub)unități dintr-o direcție perpendiculară pe direcția sa de acțiune. 2. (despre un grup de clădiri) a mărgini lateral. (< fr. flanquer) Vezi definitia »
STRATIFICÁ vb. I. tr., refl. 1. A (se) așeza, a (se) depune în strate; a determina o stratificare. 2. A da sau a lua forma de..., a (se) așeza în straturi suprapuse. [P.i. stratífic. / cf. it. stratificare, fr. stratifier]. Vezi definitia »
CACICA, com. în jud. Suceava; 4.537 loc. (1991). Expl. de sare gemă și argile. Cherestea. Ceremică populară. Stație de c. f. Reșed. com. este satul Pîrteștii de Sus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z