Definita cuvantului parapanghelos
parapánghelos interj. – Gata, amin. – Var. parpanghelos. Origine necunoscută. Tiktin crede într-un etimon țig. și Scriban într-unul ngr. Ultima ipoteză pare mai probabilă, dar lipsește cuvîntul corespunzător. Cf. parpanghel (var. parpandel), s. m. (băiat de țigan). Poate are legătură cu ngr. παραγγέλλω „a comanda”, παραγγέλονται „se ordonă”.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu parapanghelos
bimbos = de la latinescul bimba care tradus in greaca si apoi in romana se traduce aproximativ capatana la care se adauga si subfixul os care da o alura speciala acestui cuvant ( sau bimba de la chiru alexandru elev in lic pedagogic ploiesti cls a X-a... un bimbos manelar) Vezi definitia »
PÍTHOS s. n. vas mare de lut de dimensiunile unui butoi, în care se păstrau lichide sau grâne. (< gr. pythos) Vezi definitia »
ZAHARÓS, -OÁSĂ, zaharoși, -oase, adj. 1. (În sintagma) Produs zaharos = produs alimentar dulce preparat din (sau cu) zahăr. 2. Care are aspectul zahărului (1); alb, compact, cristalin ca zahărul. – Din fr. sacchareux. Cf. zahăr. Vezi definitia »
SOS1, sosuri, s. n. Preparat culinar lichid sau vâscos (de obicei condimentat) cu care se pregătesc sau cu care se servesc unele mâncăruri. – Din fr. sauce. Vezi definitia »
gălbegiós, -oásă, adj. (reg.) care ține de gălbează; care suferă consecințele gălbezei; slăbit. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z