Definita cuvantului păstură
păstúră (-ri), s. f. – Partea din spate a catrinței. Origine necunoscută. Der. din pînzătură nu e posibilă (Tiktin; Candrea), iar cea din lat. expassus (Giuglea, RF, II, 56) este la fel de dificilă. După V. Buescu, R. Études roum., III, 163-66, din lat. *postūrapost, formație care pare dificilă (-ūra se atașează de obicei la teme verbale).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu păstură
CENÓZĂ1, cenóze, s.f. Conviețuire a unor plante sau animale în același biotop. (din fr. cénose) [def. MDN] Vezi definitia »
GIRÁFĂ, girafe, s. f. 1. Gen de mamifere rumegătoare cu gâtul și picioarele de dinainte lungi, cu capul mic, cu blana albicioasă cu pete brune, care trăiesc în Africa (Giraffa); animal care face parte din acest gen. 2. Suport care permite deplasarea unui microfon (în scenele în care actorii, cântăreții etc. se mișcă în scenă). – Din fr. girafe. Vezi definitia »
barbă, bărbi s. f. minciună Vezi definitia »
știoácă, știóci, s.f. (reg.) 1. ghionoi (de cioplit piatra). 2. târnăcop cu un tăiș lat. 3. sapă cu vârf ascuțit. 4. (în forma: știocă) teslă. 5. (în forma: știocă) bardă. Vezi definitia »
TURTURELÚȚĂ, turtureluțe, s. f. (Rar) Diminutiv al lui turturea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z