Definita cuvantului pistosi
pistosí (pistosésc, pistosít), vb.1. A seca, a deseca, a scoate apa. – 2. A pisa, a melița. – 3. A sparge, a zdrobi. Ngr. παστόνω, aorist πάστωσα „a săra peștele”, cf. mr. păstosesc, păstosire „a săra și a presa carnea”. Primul sens lipsește în dicționare și e înv., cf. isvoadă de apă s’au pistosit (Zilot); sensul al doilea, rar, trebuie să reprezinte o confuzie cu pisa, pisăgi. Der. de la un ngr. *πιστίζω ‹ it. pestare (Gáldi 258) nu poate fi probabilă.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu pistosi
paraponisí, paraponisésc, vb. IV refl. (înv.) 1. a se supăra. 2. a se plânge (de cineva), a-și exprima nemulțumirea (față de cineva). 3. a dușmăni, a purta pică cuiva. Vezi definitia »
nicopisí, nicopisésc, vb. IV (înv.) a-și însuși, a pune stăpânire (pe ceva). Vezi definitia »
GARNISÍ, garnisesc, vb. IV. Tranz. (Fam.) A completa un lucru cu accesorii sau podoabe; a împodobi, a orna. – După fr. garnir. Vezi definitia »
MERSÍ interj. mulțumesc! (< fr. merci) Vezi definitia »
BRINDISI, oraș în SE Italiei (Apulia), port militar și comercial la M. Adriatică; 92,8 mii loc. (1988). Constr. mecanice, produse chimice și alim. Export de cereale, vinuri, măsline, legume. Castel (sec. 13, transformat în sec. 15 și 16). Muzeu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z