Definita cuvantului egalitate
EGALITÁTE, egalități, s. f. 1. Faptul de a fi egal, stare a două sau a mai multor lucruri egale între ele. ♦ Uniformitate, uniformizare. ♦ (Sport) Situație în care mai mulți participanți realizează același număr de puncte în cadrul aceluiași concurs. 2. Principiu potrivit căruia tuturor oamenilor și tuturor statelor sau națiunilor li se recunosc aceleași drepturi și li se impun aceleași îndatoriri, prevăzute de regula de drept; situație în care oamenii se bucură de aceleași drepturi și au aceleași îndatoriri. (Mat.) Relație între două sau mai multe cantități, elemente, termeni etc. egali; expresie a acestei relații, scrisă cu ajutorul semnului egal (2). – Din fr. égalité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu egalitate
EXTENSIBILITÁTE s.f. Calitatea de a fi extensibil, posibilitatea de extindere, de mărire. [Cf. fr. extensibilité]. Vezi definitia »
ENORMITÁTE s. f. 1. întindere colosală. 2. lucru de necrezut; exagerare. ◊ prostie; aberație; absurditate. (< fr. énormité, lat. enormitas) Vezi definitia »
SCRÍPETE, scripeți, s. m. Mecanism alcătuit dintr-o roată cu un șanț periferic, care servește la transmiterea unei forțe prin intermediul unui cablu sau al unui lanț ce rulează pe șanț; dispozitiv bazat pe mecanismul descris mai sus, care servește la ridicarea unor greutăți; muflă. ♦ Dispozitiv pentru mișcarea ițelor la țesăturile simple, format din două roți cu diametre diferite dispuse pe același ax și formând un bloc comun situat deasupra războiului de țesut. [Var.: (reg.) scrípet s. m.] – Din bg. skripec. Vezi definitia »
TALOFÍTE s.f.pl. Încrengătură a regnului vegetal care cuprinde plante fără rădăcină, tulpină și frunze, cu corpul format dintr-un tal; (la sg.) plantă din această încrengătură. [Sg. talofită. / < fr. thallophytes, cf. gr. thalos – tal, phyton – plantă]. Vezi definitia »
CÓMITE1 s. m. conducător al unui comitat. (< lat. comes, it. comite) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z