Definita cuvantului egocentric
EGOCÉNTRIC, -Ă, egocentrici, -ce, adj. (Despre oameni; adesea substantivat) Care privește totul prin prisma intereselor și a sentimentelor personale, care se consideră centrul universului; (despre manifestările oamenilor) care trădează o asemenea atitudine. – Din fr. égocentrique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu egocentric
HISTOPATOLÓGIC, -Ă, histopatologici, -ce, adj. De histopatologie. – Din fr. histopathologique. Vezi definitia »
PROCLÍTIC, -Ă, proclitici, -ce, adj. (Gram.; despre cuvinte) Care nu are accent propriu și este așezat înaintea altui cuvânt cu care face corp fonetic comun. – Din fr. proclitique. Vezi definitia »
ELECTROMAGNÉTIC, -Ă adj. Referitor la electromagnetism, bazat pe electromagnetism. ◊ Câmp electromagnetic = starea fizică particulară a spațiului în care există în același timp un câmp electric și un câmp magnetic. 2. (Despre instrumente de măsurat, relee etc.) Bazat pe acțiunea unui electromagnet asupra unei piese feromagnetice. [Cf. fr. électromagnétique]. Vezi definitia »
ACÍCLIC, -Ă adj. 1. aperiodic. 2. (despre flori) cu elemente dispuse în spirală. 3. (despre substanțe organice) care nu conține nici un ciclu de atomi în molecula sa. (< fr. acyclique) Vezi definitia »
HIPERGEOMÉTRIC, -Ă adj. (Mat.) Funcție hipergeometrică = funcție care se definește ca suma seriei studiate de Gauss, având ca soluție o ecuație diferențială. [< fr. hipergéométrique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z