Definita cuvantului popri
poprí (poprésc, poprít), vb.1. A reține, a opri. – 2. A interzice. – 3. A confisca, a sechestra. – 4. (Mold.) A sprijini, a propti, a rezema. – Var. propri. Sl. poprĕti (Cihac, II, 229), cf. opri.Der. popreală (var. prop(r)eală), s. f. (oprire; detenție, arest; prohibiție); popritoare (var. propritoare), s. f. (pană, piedică; proptea, reazem); popriște (var. păpriște), s. f. (stadiu, măsură de distanță), din sl. poprište „drum”, sec. XVII, înv.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu popri
Depuneri de carbon de pe pereții interiori ai hornurilor provenite de la fumul emanat de combustibilii din vatra de foc. Vezi definitia »
ștepurí, ștepurésc, vb. IV (reg.; despre fructe) a da jos din pom (cu prăjina). Vezi definitia »
AL PÁRI loc. adv. concordanță între valoarea nominală și cea reală a diferitelor hârtii de valoare cu care se tranzacționează pe piață. (< it. al pari, la paritate) Vezi definitia »
MAÓRI subst. 1. S.m. pl. Populație băștinașă din Noua Zeelandă. 2. S.f. Limbă polineziană vorbită de maori. (cf. fr. maori) Vezi definitia »
ÎMPIETRÍ, împietresc, vb. IV. 1. Intranz. și refl. A se preface în piatră. ♦ Refl. A deveni tare ca piatra; a se întări. 2. Intranz. Fig. A rămâne pe loc, nemișcat; a încremeni, a înlemni, a înmărmuri. ♦ Refl. și tranz. A deveni sau a face să devină insensibil. – În + piatră. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z