Definita cuvantului praznic
práznic (práznice), s. n.1. Sărbătoare, comemorare religioasă. – 2. Comemorare a unui mort, printr-un parastas. Sl. prazdĭnikŭ „sărbătoresc” (Miklosich, Slaw. Elem., 39; Skok, Slavia, VII, 786). – Der. prăznui, vb. (a sărbători; a petrece), din sl. prazdĭnovati.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu praznic
ANTICRIPTOGÁMIC, -Ă adj., s.n. (Produs chimic) care protejează plantele împotriva bolilor cauzate de ciuperci. [Cf. fr. anticryptogamique]. Vezi definitia »
CAMELEÓNIC, -Ă adj. caracteristic cameleonului. ◊ (despre oameni) versatil. (< fr. caméléonique) Vezi definitia »
CORIÁMBIC, -Ă adj. (despre versuri) format din coriambi. (< fr. choriambique) Vezi definitia »
ACROBÁTIC, -Ă adj. De acrobat; referitor la acrobați sau la acrobație; asemănător cu jocul acrobaților. [Cf. fr. acrobatique, it. acrobatico]. Vezi definitia »
MÉTRIC, -Ă, metrici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. (Despre sisteme de unități de măsură) Care are metrul (1) drept unitate fundamentală pentru lungime. ♦ Sistem metric = sistem internațional de măsurare a lungimilor, a greutăților și a capacităților bazat pe unități fixe, care cresc și descresc din zece în zece. 2. S. f. Ramură a poeticii care se ocupă cu studiul structurii versului și al unităților prozodice; totalitatea regulilor privind măsura versului; sistem de construire ritmică a versului. 3. Adj. Care se referă la metru (2), compus într-un anumit metru; privitor la structura ritmică a versurilor. 4. S. f. Ramură a muzicii care se ocupă cu studiul metrului (4). – Din fr. métrique, germ. Metrik. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z