Definita cuvantului extraprofesional
EXTRAPROFESIONÁL, -Ă, extraprofesionali, -e, adj. Care nu aparține domeniului profesiunii unei persoane. [Pr.: -si-o-] – Din fr. extraprofessionnel, engl. extraprofessional.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu extraprofesional
FATÁL, -Ă adj. 1. care aduce nenorocire, moarte; funest. ◊ nefericit, nenorocit. 2. care nu poate fi înlăturat. (< fr. fatal, lat. fatalis) Vezi definitia »
PERICORDÁL, -Ă adj. Situat în jurul notocordului. [Cf. engl. pericordal]. Vezi definitia »
PORTÁL, portaluri, s. n. 1. Intrare principală monumentală într-un edificiu, de obicei încadrată cu un chenar de piatră, de zid sau de lemn și bogat împodobită. 2. Deschidere din piatră sau din metal la intrarea unor poduri mari de cale ferată. 3. Lucrare de zidărie în formă de inel, ridicată la capetele unui tunel pentru a sprijini terenul din jurul acestuia și pentru a opri căderea pământului, a pietrelor etc. – Din germ. Portal, it. portale. Vezi definitia »
PINEÁL, -Ă adj. Epifizar. ◊ (Anat.) Glandă pineală = glandă mică, situată în masa encefalului, a cărei secreție determină dezvoltarea caracterelor sexuale; epifiză. [Pron. -ne-al. / < fr. pinéal]. Vezi definitia »
PELIPETÁL, -Ă adj. (despre corolă) cu mai multe petale; (despre plante) care are asemenea flori. (< fr. polypétale) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z