Definita cuvantului prim
prim (prímuri), s. n. – Bordură, ceapraz, firet. – Var. primă „panglică”. Mag. prém (Cihac, II, 292). În Trans.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu prim
ANAHEIM [ænəhaim], oraș în SV S.U.A. (California), în aglomerația urbană Los Angeles – Long Beach; 244,7 mii loc. (1988); împreună cu Santa Ana și Garden Grove formează o conurbație cu 2,1 mil. loc. (1985). Ind. alim. (conserve și zahăr) și constr. de mașini (avioane, utilaj agricol, produse electronice, cabluri). Marele parc de distracții Disneyland. Vezi definitia »
PRIM2, -Ă, primi, -e, num. ord. (Adesea cu valoare de adjectiv) 1. Cel dintâi (în spațiu sau în timp); care se află la început, în fruntea unei serii; întâi, dintâi. ◊ Prima tinerețe = întâia perioadă a tinereții, care urmează imediat copilăriei. Primă audiție = executare a unei bucăți pentru prima oară în fața publicului. Prim ajutor = ajutor medical imediat, care se dă unui bolnav sau unui accidentat la fața locului. Materie primă = material destinat prelucrării în vederea fabricării unui produs finit. ◊ Loc. adv. În primul rând (sau loc) = înainte de toate. ♦ (Cu valoare adverbiala, la f.; fam.) Mai întâi; primo. 2. Care este înaintea tuturor în privința însemnătății, a rangului, a calităților; important, principal. ◊ Prim amorez = actor care interpretează rolul de tânăr îndrăgostit; june prim. ◊ Loc. adj. De prim(ui) rang = de calitate superioară; excelent. ♦ (Ca element de compunere, precedând un termen care indica o funcție sau un grad ierarhic) Pe treapta cea mai înaltă, întâiul în categoria respectivă. Prim-solist.Prim-ministru = șeful executivului; premier. ♦ (Despre instrumente, voci, instrumentiști) Care executa melodia principală, dominantă. 3. (În sintagma) Număr prim = număr divizibil numai cu unitatea sau cu el însuși. – Din lat. primus. Vezi definitia »
Omonim,(1)-eș.n.,(2)-iș.m.-1.cuvint care are aceeasi forma si se pronunta la fel cu un alt cuvint,dar care difera ca inteles(ex.noua adj.,noua pronume,noua numeral).2.persoana care poarta acelasi nume cu altcineva./fr.homonyme/ Vezi definitia »
sinonim pazie Vezi definitia »
AFERÍM interj. (Turcism înv.) Foarte bine, bravo! – Din tc. aferim. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z