Definita cuvantului prizări
prizărí (prizărésc, prizărít), vb. refl. – A se pipernici, a se sfriji, a se atrofia. – Var. prezări. Sl. prĕzrĕti „a disprețui” sau prizirati „a observa” (Tiktin). Probabil de aici prizărit, adj. (sfrijit), literal „vrednic de disprețuit din cauza micimii, abia vizibil”; vb., care se folosește mai puțin, pare să se fi format după adj.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu prizări
MEZDRÍ, mezdresc, vb. IV. Tranz. (Reg.) 1. A ciopli, a netezi cu cuțitoaia. 2. (Despre capre, oi) A roade. – Din bg. mezdrja. Vezi definitia »
întregumândrí vb. IV (înv.) a fi prudent, înțelept, cu minte; a se purta înțelepțește. Vezi definitia »
înverí vb. IV refl. (reg.) a se face văr, a fi văr (cu cineva). Vezi definitia »
SUFERÍ, súfăr, vb. IV. 1. Intranz. A încerca, a simți, a îndura o durere fizică sau morală. ♦ A avea neplăceri, a suporta consecințele neplăcute ale unui fapt. 2. Tranz. și intranz. A îndura, a răbda, a suporta. ♦ Tranz. A fi supus unei pedepse, a fi condamnat. 3. Tranz. A îngădui, a admite, a permite, a consimți. – Lat. pop. sufferire (= sufferre). Vezi definitia »
locuitori ai Banatului montan, având ca centru orașul Caransebeș. Denumirea provine de la vârful Gugu (2.291 m), cel mai înalt vârf din Munții Godeanu, în jurul căruia sunt așezați. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z