Definita cuvantului procurator
procuratór (procuratóri), s. m. – Împuternicit, înalt magistrat. Lat. procurator (sec. XVIII), cf. pol. prokurator (Tiktin).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu procurator
ANTRENÓR, -OÁRE, antrenori, -oare, subst. 1. S. m. și f. Persoană calificată care se ocupă cu antrenarea sportivilor. 2. S. n. Utilaj folosit pentru a antrena un organ de mașină sau o mașină. – Din fr. entraineur. Vezi definitia »
OGÓR, ogoare, s. n. Bucată de pământ cultivată sau cultivabilă; țarină. ♦ Câmp semănat cu același fel de plante (de obicei cereale); lan. ♦ Teren agricol, proprietate agricolă. ♦ Teren arabil folosit ca pășune timp de un an, pentru a fi mai fertil în anii următori; pârloagă. ◊ Ogor negru = teren arat, grăpat etc., dar nesemănat timp de un an pentru a se reface. Arătură care se face cu mult înainte de lucrările de însămânțare. – Din bg., scr. ugar. Vezi definitia »
ADMINISTRÁTOR, -OÁRE, administratori, -oare, s. m. și f. Persoană care administrează, care conduce o administrație sau un serviciu de administrație. ◊ Administrator delegat = persoană împuternicită de consiliul de administrație al unei societăți capitaliste să conducă societatea. ♦ Persoană pricepută în conducerea și în organizarea unei activități. – Fr. administrateur (lat. lit. administrator, -oris). Vezi definitia »
bimotór1 adj. m., pl. bimotóri; f. sg. și pl. bimotoáre Vezi definitia »
PREFAȚATÓR, -OÁRE s. m. f. autor de prefețe. (< prefața + -tor) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z