Definita cuvantului promite
promíte (promít, promís), vb. – A făgădui. Fr. promettre, conjug. ca a trimite.Der. promisiune, s. f., din fr. promesse tratat ca mission față de mettre, admission față de admettre etc.; promițător, adj. (care promite); compromite, vb., din fr. compromettre; compromis, s. n., din fr. compromis.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu promite
REACTIVITÁTE s. f. 1. însușirea de a fi reactiv; reacție la o excitație. 2. mărime care caracterizează funcționarea unui reactor nuclear. 3. capacitate a unei particule materiale de a participa la o reacție chimică. 4. capacitate a organismului de a reacționa la stimuli din mediul intern sau extern. (< fr. réactivité) Vezi definitia »
INEFICACITÁTE s.f. Faptul de a fi ineficace; lipsă de eficacitate. [Cf. fr. inefficacité]. Vezi definitia »
RUGOZITÁTE s. f. 1. starea unei suprafețe rugoase; asperitate. 2. mică ridicătură, neregulată ca formă, de pe suprafața unui obiect. (< fr. rugosité, lat. rugositas) Vezi definitia »
productivaménte adv. (înv.) în mod productiv; în mod rentabil. Vezi definitia »
DEZBÁTE2, dezbát, vb. III. Tranz. (Pop.) 1. A desface ceva care fusese bătut, fixat, prins în cuie; a desprinde ceva de unde fusese bătut, înțepenit (în cuie). 2. A afâna un pământ bătut, uscat, întărit. – Dez- + bate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z