Definita cuvantului simediană
SIMEDIÁNĂ, simediane, s. f. Dreaptă care trece printr-un vârf al unui triunghi și este simetrica medianei în raport cu bisectoarea interioară dusă prin același vârf al triunghiului. – Fr. symédiane.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu simediană
ARAHÍDĂ, arahide, s. f. Alună de pământ. – Fr. arachide (< gr.). Vezi definitia »
REDUNDÁNȚĂ s. f. 1. surplus de informație menit să asigure exactitatea transmiterii unui mesaj. ◊ (inform.) excedent de semnale pentru transmiterea fidelă a unei cantități de informație. 2. supraabundență inutilă de expresii, cuvinte sau imagini în formularea unei idei. 3. (tehn.) introducere de dispozitive suplimentare față de cel de bază, care să asigure funcționarea unui sistem în cazul când primul sau altul dintre dispozitivele cu aceeași funcție a ieșit întâmplător din uz. (< engl. redundancy, fr. redondance) Vezi definitia »
EMBRIOGENÉZĂ s.f. (Biol.) Serie de transformări pe care le suferă individul de la stadiul de ou sau de spor până la cel de adult; embriogenie. [< fr. embryogenèse]. Vezi definitia »
zárzără (-re). s. f. – Un fel de caisă mai mică. – Var. zarzănă, zarzălă, zarzara, zărzălie. Ngr. ζέρζαλον (Tiktin), din tc. zerdali, per. zerdalu, cf. bg. zarzala (Conev 48). – Der. zarzăr, s. m. (pom fructifer care face zarzăre). Vezi definitia »
pepélniță, pepélnițe, s.f. (înv.) scrumieră. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z