Definita cuvantului nepot
NEPÓT, -OÁTĂ, nepoți, -oate, s. m. și f. 1. Persoană considerată în raport cu bunicii săi ori cu unchii și mătușile sale. 2. (Fam.; mai ales la voc.) Cuvânt cu care o persoană mai în vârstă se adresează unui tânăr, unei tinere sau unui copil. 3. (De obicei la pl.) Descendent, urmaș. – Lat. nepos, -tis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nepot
BOICÓT s.n. Refuz organizat al oricăror legături economice sau politice cu o țară, cu o întreprindere, cu o persoană etc. ca ripostă la o anumită acțiune a lor și în scopul de a le izola, cauzându-le astfel prejudicii. [Pron. boi-cot, pl. -turi. / < boicota]. Vezi definitia »
TIMARIÓT s.m. Militar turc împroprietărit, care avea sarcina de a se întoarce sub arme la prima chemare, împreună cu mai mulți mercenari întreținuți de el. [Pron. -ri-ot. / < fr. timariot]. Vezi definitia »
CONTRAFAGÓT s. n. fagot de mai mari dimensiuni și cu sonoritate mai gravă decât fagotul. (< it. contrafagotto) Vezi definitia »
ACARIÓT s. n. (biol.) 1. celulă fără nucleu; acariobiont. 2. nucleu neconstituit încă în plasmă celulară. (< fr. akariote) Vezi definitia »
consót, -oáță, s.m. și f. (înv.) consort, companion, însoțitor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z