Definita cuvantului răsbici
răsbicí (-césc, -ít), vb.1. A străpunge, a perfora. – 2. A goli o creangă de soc pentru a face o pușcă. – Var. răzbici. Sb. razbučiti (Candrea). În Olt.Der. răsbici, s. n. (bețigaș cu care se curăță pușca de soc).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu răsbici
OPTZÉCI num. card. Număr care are în numărătoare locul între șaptezeci și nouă și optzeci și unu. ◊ (Substantivat) Nu are mult până la optzeci. (Cu valoare de num. ord.) Grupa optzeci. ◊ (Formează num. multiplicativ) De optzeci de ori. ◊ (Precedat de „câte”, formează num. distributiv) S-au format grupuri de câte optzeci.Opt + zeci. Vezi definitia »
iláci (-ce), adj. – Cu coarnele desfăcute. – Var. ilac. Mag. villás (Drăganu, Dacor., VI, 285). Tiktin și DAR plecau de la ilău. Vezi definitia »
ȘORÍCI s. n. Piele de porc pârlită sau opărită și curățată de păr pentru a deveni comestibilă. [Var.: șoríc s. n.] – Et. nec. Vezi definitia »
plenáci, plenáce, s.n. (reg.) secure lată, cu coadă lungă, pentru dulgheri. Vezi definitia »
smârcí, smârcésc, vb. IV (reg.) 1. (despre apă) a musti; a plescăi. 2. (despre oameni) a plânge înăbușit (alintat și prefăcut) trăgând aerul pe nas cu zgomot; a (se) smiorcăi. 3. (despre vite) a sorbi. 4. a râvni (să bea, să mănânce). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z