Definita cuvantului neputincios
NEPUTINCIÓS, -OÁSĂ, neputincioși, -oase, adj. 1. Care este lipsit de puterea de a face ceva, care nu are posibilitatea, capacitatea sau libertatea de a realiza ceva sau de a acționa; incapabil. ♦ (Despre sentimente) Care se consumă inutil, care nu duce la nimic; steril. 2. (Adesea substantivat) Lipsit de putere fizică, de forță; slab, nevolnic; p. ext. bolnav, infirm, schilod. – Ne- + putincios.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu neputincios
NEBULÓS, -OÁSĂ, nebuloși, -oase, s. f., adj. 1. S. f. Corp ceresc difuz alcătuit din gaze sau din pulberi, aflat în spațiile dintre stelele galaxiei noastre; sistem stelar cu lumină difuză, aflat dincolo de limitele galaxiei noastre. 2. Adj. Fig. Neclar, imprecis, confuz, neguros, incert. – Din fr. nébuleux. Vezi definitia »
PERICIÓS, -OÁSĂ, pericioși, -oase, adj. (Înv.) Pieritor. – Din pieri + suf. -cios. Vezi definitia »
BOLOVĂNÓS, -OÁSĂ, bolovănoși, -oase, adj. Cu mulți bolovani; bolovănit. ◊ Fig. Stil bolovănos. Vorbire bolovănoasă.Bolovan + suf. -os. Vezi definitia »
CAMPOS [cəmpuș], oraș în SE Braziliei (Rio de Janeiro), port pe Paraiba; 367,2 mii loc. (1989, cu suburbiile). Nod de comunicații. Piață pentru cafea, trestie de zahăr și tutun. Ind. zahărului, a cimentului, a conservelor, a aluminiului și a bumbacului. Fundat în 1676. Vezi definitia »
AERÓS, -OÁSĂ, aeroși, -oase, adj. (Înv.) Aerian (2). [Pr.: a-e-] -Aer1 + suf. -os. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z