Definita cuvantului rofii
rófii s. f. pl. – Bubulițe care apar la copii îndată după naștere. – Var. rohii. Sl. rovŭ „groapă, gaură” (Cihac, II, 318), cf. sb. rohav „ciupitură (de vărsat)”, și răboj, răvar, în care pornește de la sensul special de „crestătură, cioplitură”. – Der., cu sensul special, răfui, vb. (a plăti o datorie); răfuială, s. f. (plata unei datorii); raftă, s. f. (Trans., Banat, cotă care revine după o împărțeală), cuvînt care, după Scriban, ar trebui pus în legătură cu raft „harnașament de lux”.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu rofii
PARENTÁLII s. f. pl. Sărbătoare anuală la romani, pentru pomenirea morților. – Din lat. parentalia, fr. parentalies. Vezi definitia »
CONTRAINFORMÁȚII s. f. pl. ansamblul activității desfășurate de organele specializate pentru descoperirea și prevenirea activității de informare și diversiune a inamicului. (< contra1- + informații) Vezi definitia »
BRAZII 1. Com. în jud. Arad; 1.547 loc. (1991). 2. Com. în jud. Ialomița, pe Prahova; 3.691 loc. (1991). Vezi definitia »
Locuitorii din Alba-Iulia Vezi definitia »
DÓDII s. f. pl. (Pop. și fam.; în expr.) A vorbi sau a grăi (cam) în dodii = a vorbi fără șir; a aiura. A lăsa (pe cineva) în dodiile lui = a lăsa (pe cineva) să-și facă nestingherit toanele, capriciile. A umbla sau a merge (ca) în dodii = a umbla sau a merge în neștire, năuc. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z