Definita cuvantului vergelator
VERGELATÓR, vergelatori, s. m. Flăcău care rostește o urare cu prilejul vergelului (2). – Din vergela + suf. -(ă)tor.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu vergelator
COCREDITÓR, -OÁRE s.m. și f. Creditor împreună cu altcineva. [Et. incertă]. Vezi definitia »
PROIECTÓR, -OÁRE I. adj. care proiectează, care servește pentru proiecție. II. s. n. aparat de iluminat care proiectează fascicule de lumină ce provin din focarul unei oglinzi. ◊ aparat special pentru proiectarea imaginilor pe un ecran cinematografic. (după fr. projecteur) Vezi definitia »
PÁVOR s.n. (Liv.) Stare de groază, provocată de imagini terifiante, care apare la copii în timpul somnului. [< lat. pavor, it. pavore]. Vezi definitia »
STABILIZATÓR, -OÁRE I. adj. care stabilizează, care dă stabilitate; stabilizant. II. s. n. 1. partea fixă a ampenajului orizontal, care asigură stabilitatea avionului în timpul zborului. 2. dispozitiv bazat pe principiul giroscopului, care reduce oscilațiile unei nave. 3. aparat pentru menținerea constantă a tensiunii surselor de alimentare cu energie electrică. 4. dispozitiv automat care contribuie la menținerea constantă a liniei de ochire a tunului de pe tanc, indiferent de mișcările acestuia. III. s. m. substanță care se adaugă unei soluții coloidale, unei suspensii pentru a-i mări stabilitatea; stabilizant. (< fr. stabilisateur) Vezi definitia »
ELECTROMOTÓR, -OÁRE I. adj. care poate produce curent electric. ♦ tensiune (sau forță) ~ oare = tensiune electrică la bornele unui generator, când circuitul exterior este deschis. II. s. n. motor electric. (< fr. électromoteur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z