Definita cuvantului sanchiu
sanchíu (sanchíe), s. f.1. Tăcut, posac. – 2. Zăpăcit, aiurit. Origine necunoscută. În Munt.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu sanchiu
LEMNÍU, -ÍE, lemnii, adj. (Rar) De culoarea lemnului. – Din lemn + suf. -iu. Vezi definitia »
BUMBEȘTI-JIU, oraș în jud. Gorj, situat pe stg. Jiului, la ieșirea acestuia din defileu; 10.913 loc. (1991). Expl. forestiere, de balast și de granit. Constr. de frigidere cu compresor. Stație de c. f. Castru roman și vestigii ale unei așezări civile (canabae) din sec. 2-3; ruinele mănăstirii Vișina (sec. 14); cula Cornoiu, sec. 18; biserica Sf. Ioan Botezătorul (sec. 19); biserică de lemn (1706). Muzeu etnografic în aer liber. Declarat oraș în 1989. Vezi definitia »
PARODÓNȚIU s. n. (Anat.) Complex morfologic funcțional care asigură fixarea dinților în osul maxilar. ◊ Parodonțiu moale = țesut marginal moale, cu formațiuni fibroase, care înconjură dintele și alvelola dentară; țesut parodontal. Parodonțiu osos = porțiune osoasă în care sunt săpate alveolele dentare și pe care se inserează parodonțiul moale. – Din germ. Parodontium. Vezi definitia »
DENDRÁRIU s.n. Parc în care sunt prezentate colecții de plante vii în condiții naturale sau de seră. [< rus. dendrarii]. Vezi definitia »
PÁLIU2 s. n. țesătură de stofă sau de lână, dată ca premiu pentru o întrecere medievală). ◊ întrecerea premiată. (< it. palio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z