Definita cuvantului explozimetru
EXPLOZIMÉTRU, explozimetre, s. n. Aparat electronic pentru semnalizarea pericolului de explozie în medii cu gaze și vapori inflamabili. – Din engl. explosimeter.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu explozimetru
CENTILÍTRU, centilitri, s. m. Măsură subdivizionară de capacitate, care reprezintă a suta parte dintr-un litru. – Din fr. centilitre. Vezi definitia »
DERIVOMÉTRU, derivometre, s. n. Aparat de bord pentru măsurarea derivei (1) unui avion în zbor normal. – Din fr. dérivomètre. Vezi definitia »
RADIOSPECTROMÉTRU s. n. aparat de analiză a undelor electromagnetice care provin de la astre. (< fr. radiospectromètre) Vezi definitia »
TÁRTRU, tartruri, s. n. 1. Sediment care se depune pe pereții butoaielor cu vin nou; tirighie. 2. Substanță calcaroasă de culoare gălbuie sau negricioasă, care se depune uneori pe coroana dinților. – Fr. tartre. Vezi definitia »
ACCELEROMÉTRU, accelerometre, s. n. 1. Aparat cu care se măsoară accelerațiile, îndeosebi la vehiculele aeriene. 2. Transductor electromecanic de măsurat structurile vibrante. – Din fr. accéléromètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z