Definita cuvantului explozitivitate
EXPLOZITIVITÁTE s. f. Însușirea de a fi exploziv. – Exploziv + suf. -itate.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu explozitivitate
FERMITÁTE s. f. Însușirea de a fi ferm, starea a ceea ce este ferm; stabilitate; hotărâre neclintită, tărie morală, statornicie. – Ferm + suf. -itate (după fr. fermeté). Vezi definitia »
DISCONTINUITÁTE, discontinuități, s. f. Lipsă de continuitate între mai multe elemente care se succedă în timp sau în spațiu; intermitență. ♦ (Mat., Fiz.) Variație bruscă și în salturi a valorii unei mărimi; trecere de la o valoare la alta, îndepărtată de ea, a unei mărimi. [Pr.: -nu-i-] – Din fr. discontinuité. Vezi definitia »
ČAKSTE, Janis (1859-1927), om politic leton. A luptat pentru recunoașterea independenței țării sale în timpul primului război mondial. Președinte al Consiliului Popular Leton (1918), a reprezentat interesele țării sale la Conferința de pace de la Paris, care a recunoscut independența Letoniei. Primul președinte al Republicii (din 1922). Vezi definitia »
UNIFORMITÁTE s.f. Însușirea a ceea ce este uniform. [Cf. fr. uniformité, lat. uniformitas]. Vezi definitia »
AFECTIVITÁTE s. f. 1. ansamblu al proceselor afective. 2. comportare emotivă; sensibilitate sufletească. (< fr. affectivité) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z