Definita cuvantului sgoadă
sgoádă (-de), s. f.1. Cauzalitate, întîmplare, hazard. – 2. Poveste. – Var. sgoandă, zgoa(n)gă. Sb. zgoda (Candrea). În Banat și Olt.Der. sgodi, vb. (a nimeri); sgondi, vb. (a povesti; a face glume, a glumi); sgondos, adj. (hazliu, glumeț).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu sgoadă
EGIPȚIÁNĂ, egipțiene, s. f. (Mai ales la pl.) Caracter de literă tipografică caracterizată prin grosimea uniformă a tuturor trăsăturilor, prin construcție aproape geometrică și tălpile picioarelor dreptunghiulare. [Pr.: -ți-a-] – Din fr. égyptienne, germ. Egyptienne. Vezi definitia »
POLÁRĂ s.f. Loc geometric al punctelor conjugate cu un punct dat, în raport cu cele două puncte în care o secantă mobilă ce trece prin punctul dat intersectează o conică. [< germ. Polare]. Vezi definitia »
strájniță, strájnițe, s.f. (înv.) turn de pază. Vezi definitia »
a da o dumă expr. (adol.) 1. a prelua un citat sau o poantă de la altcineva și a o prezenta drept originală. 2. a face o glumă proastă. Vezi definitia »
HANZÉLĂ, hanzele, s. f. Instalație de fabricat bomboane, caramele, având ca elemente principale o mașină de rolatVezi nota, un dispozitiv de ștanțare și o pompă cu care se introduce umplutura. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z