Definita cuvantului sorcovi
sorcoví (-vésc, -ít), vb. – Obicei folcloric de Anul Nou, care constă în a ura noroc atingînd oamenii cu sorcova. Bg. survakum (Conev 170; Candrea; Scriban), de la survaki „Anul Nou”. – Der. sorcovă, s. f. (rămurică împodobită cu flori de hîrtie; femeie împopoțonată), postverbal (după Cihac, II, 354, din sl. sroka „punct”, aluzie la aspectul său mîzgălit; după Tiktin, în relație cu noroc); sorcoveală, s. f. (obicei folcloric de Anul Nou).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu sorcovi
absolví (-v, -ít), vb. 1. A ierta, a scuti de pedeapsă. – 2. A termina studiile. < Lat. absolvere (sec. XVIII). Sensul 2 este împrumutat din terminologia referitoare la învățămînt din Austria și Germania; există cu acest sens tendința de a conjuga eu absolvesc (cf. Iordan, BF, II, 53). – Der. absolvent, adj. (care a terminat o formă de învățămînt); absolvență, s. f. (terminarea unei forme de învățămînt). Vezi definitia »
VALV(I)-, -VÁLV elem. „valvă”. (< fr. valv/i/-, -valve, cf. lat. valva) Vezi definitia »
BELAIA ȚERKOVI, oraș în Ucraina (C.S.I.), la S de Kiev; 197 mii loc. (1989). Ind. constr. de mașini agricole, rășini sintetice, mobilă, tricotaje. Combinat de carne. Institut agronomic. Stațiune balneoclimaterică. Monumente de arhitectură (sec. 16-19). Vezi definitia »
STĂVÍ, stăvesc. vb. IV. Refl. (Reg.; mai ales în construcții negative). 1. A se așeza, a se stabili într-un loc; a se aciua. 2. A se alege cu ceva, a putea realiza ceva. – Din sl. staviti. Vezi definitia »
lingăví, lingăvésc, vb. IV (reg.) a gusta lingând, a limpi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z