Definita cuvantului stoarce
stoárce (-orc, -ors), vb.1. A presa, a scoate, a extrage. – 2. A obține. – 3. A epuiza, a extenua. – Mr. storcu, storșu, stoarcere. Lat. extŏrquēre, cu schimb de conjug. ca toarce (Pușcariu 1649; REW 3094), cf. it. storcere, prov., cat. estorcer, v. fr. estordre, sp. estorcer.Der. stors, s. n. (acțiunea de a stoarce); storsură, s. f. (lichid stors, suc); storcoși, vb. (a strivi, a face terci), cu suf. expresiv -oși.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu stoarce
JUICE [GIUS] s. n. suc de grepfrut, protocale etc.; băutură răcoritoare cu rol curativ. (< engl. juice) Vezi definitia »
PENCE s.m.pl. v. penny. {în DN ed. tip., indic. morf. eronată: s.f.} Vezi definitia »
LOCVÁCE adj. invar. (Liv.) Vorbăreț, limbut. [< fr. loquace, cf. lat. loquax]. Vezi definitia »
REDÚCE vb. I. tr. 1. a micșora, a diminua, a scădea. 2. (mat., chim.) a efectua o reducere. 3. a restrânge, a limita. 4. a aduce pe cineva într-o stare de inferioritate, într-o situație mai rea. ♦ (fam.) a ~ la tăcere = a face pe cineva să nu mai poată spune nimic. II. refl. a se restrânge, a se limita (la). (< lat. reducere, fr. réduire) Vezi definitia »
CLEARANCE CLÍRĂNS/ s. n. raport între concentrația sangvină a unei substanțe și eliminarea ei prin urină. (< fr., engl. clearance) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z