Definita cuvantului subția
subțiá (-iéz, -át), vb.1. A face subțire, a slăbi, a se trage. – 2. A cizela, a rafina. – 3. A dilua, a face mai deschisă o culoare. – Var. supția. Lat. subtῑlĭāre (Densusianu, Hlr., 166; Pușcariu 1669; REW 8398), cf. it. sottigliare. Cf. subțire.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu subția
ALMERIA, oraș în S Spaniei (Andaluzia), port la M. Mediterană; 154,9 mii loc. (1987). Ind. chimică și contr. de mașini. Ciment și conserve. Citadela Alcazaba (începută în sec. 8), catedrală (sec. 16). Vezi definitia »
STIPENDIÁ, stipendiez, vb. I.Tranz. (Livr.) A subvenționa, a finanța, a avea în slujba sa (o persoană, un grup etc.) ♦ A ajuta pe cineva cu bani. [Pr.: -di-a] – Din fr. stipendier, lat. stipendiari. Vezi definitia »
smerenia nu are nimic umilitor cum scrie in definitia dvs. Domnul Iisus S-a smerit, nu S-a umilit. Tot timpul cât a fost scuipat, batjocorit, umilit de către oameni, a păstrat o demnitate dumnezeiască. Vezi definitia »
SUBAPRECIÁ vb. tr., refl. a (se) aprecia (pe cineva sau ceva) mai puțin decât valorează. (< sub- + aprecia) Vezi definitia »
PLASTIFIÁ, plastifiez, vb. I. Tranz. A trata cu un plastifiant. [Pr.: -fi-a] – Din fr. plastifier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z