Definita cuvantului encefalopatie
ENCEFALOPATÍE, encefalopatii, s. f. Denumire generică pentru afecțiunile organice ale creierului; boală a creierului. – Din fr. encéphalopathie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu encefalopatie
GEOMETROGRAFÍE s. f. studiul determinării soluției celei mai simple și exacte a unei probleme de construcție geometrică. (< fr. géométrographie) Vezi definitia »
XILOGRAFÍE s.f. 1. Arta de a grava în lemn; gravură în lemn. 2. (Poligr.) Procedeu de imprimare cu tipare săpate în lemn. ♦ Clișeu gravat în lemn. [Gen. -iei. / < fr. xylographie]. Vezi definitia »
DEZASIMILÁȚIE, dezasimilații, s. f. Proces biologic de transformare a unor substanțe complexe, specifice organismului, în alte substanțe mai simple și nespecifice, pe care organismul le elimină; catabolism, dezasimilare. – Din fr. désassimilation. Vezi definitia »
MACRODEFINÍȚIE s. f. (inform.) porțiune de program care descrie structura textului de substituit în cursul unui proces de macroprelucrare. (< engl. macrodefinition) Vezi definitia »
ANTROPOZOFÍE s.f. Concepție mistică și credință mistică care înlocuiește pe Dumnezeu cu ființa umană divinizată. [< fr. anthroposophie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z