Definita cuvantului electroglotogramă
ELECTROGLOTOGRÁMĂ, electroglotograme, s. f. Diagramă a curbelor ce reprezintă forma de undă a impulsurilor glotale înregistrate de electroglotograf. – Din fr. électroglottogramme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu electroglotogramă
GAZOLÍNĂ s.f. 1. Produs obținut prin lichefierea gazelor de sondă. 2. Benzină. [Cf. fr. gazoline, engl. gasoline]. Vezi definitia »
ENDOFLEBÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a tunicii interne a venelor. [< fr. endophlébite]. Vezi definitia »
HRÁNĂ, (rar) hrane, s. f. Tot ceea ce servește la nutriția omului, a animalelor sau a plantelor; nutriment; p. restr. mâncare, bucate. ◊ Compus: hrana-vacii = plantă erbacee de nutreț, cu tulpină păroasă, cu frunze opuse și cu flori albe, mici (Spergula arvensis). [Gen.-dat.: hranei] – Din sl. hrana. Vezi definitia »
potcoáică, potcoáice, s.f. (reg.) duh rău care aduce potca, deochiul. Vezi definitia »
RETÓRTĂ s.f. 1. Vas (de laborator) confecționat din sticlă și având forma de balon cu gâtul îndoit. 2. Vas mare cu pereți refractari de diferite forme, folosit pentru distilări industriale. ♦ Cărbune de retortă = cărbune dur, bun conducător de electricitate, care se depune pe pereții retortelor în care se distilează cărbunele la fabricarea gazului de iluminat și care se întrebuințează la fabricarea electrozilor. [< germ. Retorte]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z