Definita cuvantului electropozitivitate
ELECTROPOZITIVITÁTE s. f. (Fiz.) Proprietate a elementelor chimice de a fi electropozitive. – Din fr. électropositivité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu electropozitivitate
FULGERÉȘTE adv. (Rar) Iute ca fulgerul. – Fulger + suf. -ește. Vezi definitia »
PERVERSITÁTE s.f. Corupție, depravare; anomalie sexuală; perversiune. ♦ Perfidie, fățărnicie; răutate. [Cf. fr. perversité, lat. perversitas]. Vezi definitia »
IMUNITÁTE s. f. 1. rezistență a unui organism față de anumite infecții, otrăvuri sau alte substanțe străine. 2. situație a unei persoane care beneficiază de anumite prerogative sau scutiri legale speciale în cadrul sarcinilor ori drepturilor pe care le are. ♦ ~ parlamentară = drept de care se bucură membrii unei adunări legiuitoare de a nu putea fi urmăriți sau arestați fără aprobarea organului din care fac parte; ~ diplomatică = inviolabilitate juridică de care se bucură reprezentanții diplomatici, familiile lor etc. (< fr. immunité, lat. immunitas) Vezi definitia »
STICLOZITÁTE s.f. Calitatea de a fi sticlos. ♦ Aspect translucid pe care îl prezintă în secțiune boabele cerealelor bogate în gluten. [< sticlos + -itate]. Vezi definitia »
DILATABILITÁTE s.f. Însușire a corpurilor dilatabile. [Cf. fr. dilatabilité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z