Definita cuvantului brasaj
BRASÁJ s. n. 1. Amestecare cu aer a vaporilor sau a picăturilor unui combustibil lichid înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2. Amestecare a făinii de malț cu apă caldă pentru a se obține mustul de bere. – Din fr. brassage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu brasaj
SUFLÁJ, suflaje, s. n. 1. Dispozitiv montat la bordul unei nave, în scopul îmbunătățirii stablității. 2. Metodă de lucru folosită pentru corectarea deformațiilor unei linii de cale ferată. – Din fr. soufflage. Vezi definitia »
BANDÁJ, bandaje, s. n. 1. Fașă (de tifon) cu care se acoperă o rană sau cu care se susține sau se imobilizează o parte bolnavă a corpului. V. pansament. 2. Fâșie de pânză cu care boxerii își înfășoară pumnii și peste care își pun mănușile. 3. Piesă circulară montată pe exteriorul obezii sau jantei roților, la unele vehicule. – Fr. bandage. Vezi definitia »
DERAPÁJ s. n. derapare. (< fr. dérapage) Vezi definitia »
FLUÁJ s. n. 1. (tehn.) deformație lentă a unui material supus unor solicitări continue. 2. deformare a gheții sub influența presiunii exercitate de propria greutate. (< fr. fluage) Vezi definitia »
CALIBRÁJ s. n. calibrare. (< fr. calibrage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z