Definita cuvantului elin
ELÍN, -Ă, adj. v. elen.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu elin
DESTÍN s.n. Soartă, viitor. ♦ Forță sau voință supranaturală despre care misticii cred că hotărăște tot ceea ce se petrece în viață; fatalitate. [Pl. -ne, -nuri. / < fr. destin, it. destino]. Vezi definitia »
slin, slinuri, s.n. 1. (reg.) strat de murdărie de pe pielea nespălată, de pe îmbrăcămintea purtată mult și neîngrijită sau de pe obiectele mult întrebuințate și necurățate la vreme. 2. (înv.; în forma: slim) aluviuni care fertilizează solul prin cantitatea mare de materii organice conținute. 3. (reg.) cerumen. 4. (reg.) uger. Vezi definitia »
DUBLÍN s. n. (mar.) mod de legare a unei nave la țărm sau de o geamandură, astfel încât deslegarea să se poată face fără a coborî de pe punte. (< engl. dublin) Vezi definitia »
SATÍN s. n. țesătură deasă din mătase, bumbac sau fibre artificiale, lucioasă pe una din fețe, pentru căptușeli de îmbrăcăminte; atlaz. (< fr. satin) Vezi definitia »
rododáfin (-ni), s. m. – Leandru. Ngr. ροδοδάφν (Cihac, II, 693), din ρόδον „trandafir”; cf. rodozahar, s. n. (dulceață de petale de trandafir), din ngr. ροδοζάχαρι (Gáldi 247); rododendron, s. m. (smirdar), din gr. ροδοδένδρον prin intermediul fr. rhododendron. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z