Definita cuvantului elipsă
ELÍPSĂ, elipse, s. f. 1. Locul geometric al punctelor dintr-un plan pentru care suma distanțelor la două puncte fixe, numite focare, este constantă. 2. (Figură de stil care constă în) omiterea din vorbire sau din scris a unor elemente care se subînțeleg sau care nu sunt absolut necesare pentru înțelesul comunicării. – Din fr. ellipse, lat. ellipsis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu elipsă
TRIPAFLAVÍNĂ s.f. Substanță chimică cu acțiune antiseptică, întrebuințată împotriva bacteriilor și protozoarelor. [< fr. trypaphlavine]. Vezi definitia »
CANISTRÉLĂ s.f. (Mar.) Cerc de metal, de lemn sau de frânghie care servește a prinde ori a dirija un obiect sau o manevră în direcția cârmei. [< it. canestrello]. Vezi definitia »
TÍLDĂ, tilde, s. f. 1. Semn grafic de forma unui „s” de tipar culcat, folosit în unele opere pentru înlocuirea unui cuvânt care se repetă. 2. Semn diacritic de forma unui „s” de tipar culcat, care se pune deasupra unei litere pentru a conferi pronunțării sunetului pe care îl reprezintă un caracter palatal, nazal etc. – Din fr. tilde, germ. Tilde. Vezi definitia »
NIGROZÍNĂ, nigrozine, s. f. Amestec de coloranți negri obținut din anilină și întrebuințat la fabricarea cremei de ghete, la îmbibarea panglicilor pentru mașinile de scris etc. – Din fr. nigrosine. Vezi definitia »
CLAPÉTĂ s.f. Parte mobilă a unei supape. [Cf. fr. clapet]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z