Definita cuvantului talan
talán (-nuri), s. n. – Pustulă malignă, antrax. Origine incertă. Pare să fie tc. talak, var. a lui dalak (cf. dalac, Tiktin); dar finala nu este clară. Apropierea de tc. talan „pradă” (Scriban) nu este convingătoare. Poate s-ar putea porni de la o formă cu infix nazal, *talanc, sub influența lui talancă, talangă.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu talan
TULIPÁN, tulipani, s. m. (Reg.) Nume dat mai multor specii de lalele (Tulip). [Var.: tulpán s. m.] – Sb. tulipan (germ. Tulipan[e]). Vezi definitia »
PURITÁN, -Ă, puritani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Adept al puritanismului; p. ext. persoană care practică sau afișează o moralitate foarte severă. 2. Adj. Care aparține puritanismului, privitor la puritanism; p. ext. care profesează sau afișează o morală excesivă. – Din fr. puritain. Vezi definitia »
ciolan, ciolane (s. n.) 1. (deț.) cheie. 2. funcție, poziție aducătoare de avantaje materiale. 3. (reed.) însemnul purtat de un delincvent minor cu funcție administrativă sau de comandă în cadrul grupului de minori din institutul de reeducare în care este internat. Vezi definitia »
PĂTCEÁN s. n. v. pătucean. Vezi definitia »
hawaiián adj. m., s. m., pl. hawaiiéni; adj. f., s. f. hawaiiánă, pl. hawaiiéne Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z