Definita cuvantului tefter
teftér (-ruri), s. n. – Condică, registru. Tc. tefter, din per. defter (Șeineanu, III, 118). – Der. tefterdar (var. defterdar), s. m. (ministru de finanțe la turci; persoană care strîngea dările); teftergiu, s. m. (ministru de finanțe). Sec. XVIII, înv.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu tefter
PARÍZER s.n. Salam de culoare roz, preparat din carne de vită tocată mărunt și fiartă. [< germ. Pariser]. Vezi definitia »
HETEROPTÉR, heteroptere, s. n. (La pl.) Ordin de insecte cu prima pereche de aripi pe jumătate chitinizată și în rest membranoasă, iar cu a doua pereche în întregime membranoasă; (și la sg.) insectă din acest ordin; hemipter. – Din fr. hétéroptères. Vezi definitia »
CUIÉR, cuiere, s. n. Suport de lemn sau metal, mobil sau fixat în perete, prevăzut cu mai multe cârlige sau brațe, de care se atârnă diverse obiecte și accesorii de îmbrăcăminte. [Pr.: cu-ier] – Cui + suf. -er. Vezi definitia »
ALDEGREVER, Heinrich (1502 -c. 1588), gravor, pictor și orfevreu german. Lucrări într-o viziune realistă, care se disting prin finețea tratării. Portrete ale contemporanilor săi, scene mitologice și religioase. Vezi definitia »
spíler (-ri), s. m. – Trișor. Germ. Spieler „jucător”. Arg. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z