Definita cuvantului ti
ti interj. – Exprimă mirarea. – Var. tii. Creație expresivă, cf. hi(j), fi(u), ptiu (după Tiktin, de la uite).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu ti
nămistí, nămistésc, vb. IV (înv.) a (se) așeza, a (se) pune. Vezi definitia »
STRATI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) strat”, „stratigrafic”. [Var. strato-. / < fr., it. strati-, strato-, cf. lat. stratum]. Vezi definitia »
chití (-tésc, -ít), vb.1. A împodobi, a înfrumuseța, a orna. – 2. A potrivi, a aranja, a orîndui. – 3. A organiza, a plănui, a dispune. – 4. A proiecta, a calcula. – 5. A judeca, a chibzui, a gîndi. Sb. kititi „a înfrumuseța”, sau bg. kyta „buchet” (Cihac, II, 51; Miklosich, Slaw. Elem., 27; Miklosich, Lexicon, 328; Berneker 679). Cu toate că evoluția semantică este firească în toate fazele ei, este rar ca un cuvînt sl. să fi dezvoltat în rom., de la sine, o gamă atît de întinsă de sensuri. Este de presupus că în evoluția sa ar fi influențat vreun cuvînt ca a căta, sau poate ngr. ϰιττάζω „a vedea, a privi”. – Der. chiteală, s. f. (podoabă; giuvaiere, bijuterii; ordine, organizare; aranjare, potrivire; judecată, părere; supoziție, idee). Cf. cuvîntul următor. Vezi definitia »
îngrătí, îngrătésc, vb. IV (înv.) a închide cu gratii, cu zăbrele. Vezi definitia »
BALOTEȘTI, com. în sectorul Agricol Ilfov, pe Cociovaliștea; 5.491 loc. (1991). Filatură și țesătorie de in și cînepă. Preparate din carne. Atelier pentru confecționat covoare. Fermă și stațiune pentru cercetări avicole. Institut de cercetare pentru nutriția animalelor. Stație de c. f. Biserică (sec. 18). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z