Definita cuvantului contracurent
CONTRACURÉNT, contracurenți, s. m. Curgere în sensuri opuse a două fluide în contact pentru a realiza o interacțiune de natură fizică sau chimică între cele două fluide. – Din fr. contre-courant.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu contracurent
IZOLÁNT, -Ă I. adj., s. m. (material) cu ajutorul căruia se poate realiza o izolare electrică, fonică, termică, hidrofugă etc. II. adj. limbă ~ă = limbă lipsită de structură morfologică, în care raporturile gramaticale se exprimă prin topică, prin intonație și prin numeroase cuvinte auxiliare. (< fr. isolant) Vezi definitia »
PIGMÉNT, pigmenți, s. m. 1. Substanță colorată naturală produsă de celulele plantelor și animalelor și care colorează în mod specific țesuturile sau lichidele organice ale acestora. 2. Particulă solidă, colorată, insolubilă în mediul în care este suspendată, întrebuințată în industrie pentru colorare. – Din fr. pigment. Vezi definitia »
RECONFORTÁNT, -Ă adj. Care dă putere; întăritor. // s.n. Substanță, medicament care reconfortează. [< fr. réconfortant]. Vezi definitia »
TENÁNT s. m. 1. (herald.) figură antropomorfă sau zoomorfă care susține scutul cu stema propriu-zisă. 2. (arhit.) motiv decorativ reprezentând un personaj care susține un ornament. (< fr. tenant) Vezi definitia »
AMFIBIÓNT s. n. organism cu viață terestră și acvatică. (< germ. Amphibiont) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z