Definita cuvantului țop
țop (-pi), s. m.1. Panglică, fundă. – 2. Poreclă dată moților, care obișnuiesc să-și împletească părul. Germ. Zopf, prin intermediul săs. tsôp (Borcea 216). În ciuda afirmației acestui autor, nu are nimic în comun cu țopîrlan, cel puțin cu primul sens; cu cel de-al doilea ar putea exista o confuzie, destul de naturală, între țop și țoapă.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu țop
SINANTRÓP, sinantropi, s. m. Om fosil descoperit în China, foarte apropiat de pitecantrop (Sinanthropus pechinensis). – Din fr. sinanthrope. Vezi definitia »
COREOSCÓP s. n. instrument medical pentru examenul pupilei. (< fr. coréoscope) Vezi definitia »
FACOSCÓP s.n. (Med.) Instrument pentru măsurarea capacității de adaptare a cristalinului. [Cf. gr. phakos – lentilă, skopein – a privi]. Vezi definitia »
CICLÓP s. m. 1. (mit.) uriaș antropofag cu un singur ochi în frunte. 2. monstru cu un singur ochi. 3. rac mic de apă dulce cu un singur ochi, situat pe cefalotorace. (< fr. cyclope, lat. cyclops, gr. kyklops) Vezi definitia »
SNOP, snopi, s. m. 1. Legătură mare făcută din mănunchiuri de cereale păioase (secerate). 2. Grup de lucruri de același fel care formează un mănunchi, o legătură. ♦ Fig. Fascicul de lumină, de raze luminoase etc. 3. Schije, alice sau gloanțe trase o dată cu o armă și răspândite într-o anumită direcție. – Din sl. snopŭ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z