Definita cuvantului trăgace
trăgáce (-ci), s. f. – (Banat) Sanie. Sb. tragače (Candrea). – Der. tragă, s. f. (Olt., sanie), prin contaminare cu targă. Nu știm dacă tragă, s. f. (lopată cu care se rînește băligarul) ar fi același cuvînt.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu trăgace
FIEȘTECÉ adj. nehot. v. fiece. Vezi definitia »
TRADÚCE vb. I. tr. 1. a transpune dintr-o limbă în alta; a tălmăci. ◊ (spec.) a restabili un text telegrafic pe baza semnalelor recepționate. 2. (fig.) a exprima, a reda (prin artă). 3. a ~ în viață = a înfăptui, a pune în aplicare. 4. (tehn.) a transforma o mărime de o anumită natură într-o mărime de o altă natură. 5. (jur.) a cita în fața justiției, a da în judecată. 6. (fam.) a înșela (în dragoste). II. tr., refl. a (se) manifesta, a (se) exprima (prin). (< lat. traducere, după fr. traduire) Vezi definitia »
contrafáce (contrafác, contrafăcút), vb. – A falsifica, a imita. De la face, după modelul fr. contrefaire. Vezi definitia »
HALÚCE s. n. 1. degetul mare de la picior. ◊ ~ valgus = deviere în afară a halucelui; ~ varus = deviere spre înăuntru a halucelui. 2. (zool.) degetul interior al labei din spate. (< lat., fr. hallux) Vezi definitia »
a face (pe cineva) nod de cravată expr. a bate (pe cineva) foarte rău. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z