Definita cuvantului trepetnic
trepétnic (-ce), s. n. – Carte care explică semnificația ocultă a fiecărei pulsații sau mișcări organice. Sl. trepetĭniku (Tiktin), de la trepetati „a tremura”. A existat o carte de acest fel tipărită în sec. XVIII.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu trepetnic
MORFOLÓGIC, -Ă, morfologici, -ce, adj. 1. (Biol.) Privitor la structura organismelor plantelor și animalelor și la structura solului (terestru). 2. (Lingv.) Care privește studiul părților de vorbire și flexiunea lor, care ține de morfologie (2), privitor la morfologie. – Din fr. morphologique. Vezi definitia »
HIPERPIRÉTIC, -Ă adj. cu febră foarte mare. (< fr. hyperpyrétique) Vezi definitia »
ACROMÁTIC, -Ă, acromatici, -ce, adj. (Despre sticlă sau despre un sistem de lentile) Care nu descompune raza de lumină în culorile ei componente. – Fr. achromatique (< gr.) Vezi definitia »
ELECTROMAGNÉTIC, -Ă, electromagnetici, -ce, adj. Privitor la electromagnetism, bazat pe electromagnetism. ◊ Câmp electromagnetic = regiune din spațiu în care se pot exercita acțiuni asupra purtătorilor de sarcină electrică sau asupra magneților, având două componente interdependente, și anume câmpul electric și câmpul magnetic. – Din fr. électromagnétique. Vezi definitia »
COREGRÁFIC, -Ă, coregrafici, -ce, adj. Care ține de coregrafie, privitor la coregrafie. [Var.: coreográfic, -ă adj.] – Din fr. chorégraphique Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z